Shërbesat

Happy-Child

Shërbesat

Klubet 5 ditore®

klubi 5 ditor

Lexo më shumë...

Si mund të arrijmë djemtë dhe vajzat për Jezu Krishtin që nuk marrin pjesë në mbledhjet e fëmijëve në kishë apo në klubet e lajmeve të mira?! Një nga mënyrat në të cilat CEF është efektiv në këtë fushë është nëpërmjet ministrisë 5-Day Club®. Klubet 5-ditore® zakonisht mbahen në ajër të hapur gjatë muajve të verës. Klubi zgjat afërsisht një orë, mbahet në një kohë të përshtatshme dhe funksionon për pesë ditë rresht.

Programi 5-ditor i Club® është ungjillor dhe përfshin:

Lojëra/aktivitete, mësimi i këngëve të mbushura me të vërteta biblike, mësimi i një vargu të kujtesës biblike, mësimi i një mësimi biblik dhe kryerja e një kuizi. Ngazëllimi i madh i përfshirjes në shërbimin 5-ditor të Klubit® është të arrish fëmijët atje ku janë! Klubet mund të mbahen në vende të ndryshme si: hapësira të hapura dhe në zona banimi, shtëpi dhe kopshte, parqe, plazhe, kampingje ose kisha lokale. Klubet 5-ditore® mbahen gjatë gjithë javës për 5 ditë rresht.

Klubi i lajmit të mirë ®

Klubi lajmi i mire

Lexo më shumë...

Good News Club® është një ministri e Child Evangelism Fellowship® në të cilën mësues të trajnuar takohen me grupe fëmijësh në shkolla, shtëpi, qendra komunitare, kisha, komplekse apartamentesh - pothuajse kudo ku fëmijët mund të takohen lehtësisht dhe të sigurt me lejen e prindërve të tyre. Çdo javë fëmijët e moshës katër deri në 12 vjeç takohen për një kohë të mbushur me aksion. Good News Club® përfshin:

-Duke kënduar

-Mësimi përmendësh i vargjeve të Biblës

-Piku misionar

- Rishikoni lojërat

-Koha e Biblës (Mësimi i Biblës)

Gjatë Klubit fëmijët marrin mësime të qëndrueshme nga Bibla. Trajnimi përfshihet për të ndërtuar karakterin dhe për të forcuar rritjen morale dhe shpirtërore. Të gjithë fëmijët inkurajohen të ndjekin një kishë lokale.

Cilat janë synimet?

-Të ungjillëzojmë fëmijët me Ungjillin e Zotit Jezu Krisht.

-Të mësojë Biblën në mënyrë sistematike duke përdorur një kurrikul katërvjeçare.

-Të sigurojë mësim për fëmijët e krishterë dhe të inkurajojë rritjen shpirtërore.

-Të punosh së bashku me kishën lokale për të parë këta fëmijë të inkurajuar për të marrë pjesë rregullisht.

Good News Club® është një ministri e Child Evangelism Fellowship® në të cilën mësues të trajnuar takohen me grupe fëmijësh në shkolla, shtëpi, qendra komunitare, kisha, komplekse apartamentesh - pothuajse kudo ku fëmijët mund të takohen lehtësisht dhe të sigurt me lejen e prindërve të tyre. Çdo javë fëmijët e moshës katër deri në 12 vjeç takohen për një kohë të mbushur me aksion. Good News Club® përfshin:

-Duke kënduar

-Mësimi përmendësh i vargjeve të Biblës

-Piku misionar

- Rishikoni lojërat

-Koha e Biblës (Mësimi i Biblës)

Gjatë Klubit fëmijët marrin mësime të qëndrueshme nga Bibla. Trajnimi përfshihet për të ndërtuar karakterin dhe për të forcuar rritjen morale dhe shpirtërore. Të gjithë fëmijët inkurajohen të ndjekin një kishë lokale.

Cilat janë synimet?

-Të ungjillëzojmë fëmijët me Ungjillin e Zotit Jezu Krisht.

-Të mësojë Biblën në mënyrë sistematike duke përdorur një kurrikul katërvjeçare.

-Të sigurojë mësim për fëmijët e krishterë dhe të inkurajojë rritjen shpirtërore.

-Të punosh së bashku me kishën lokale për të parë këta fëmijë të inkurajuar për të marrë pjesë rregullisht.

City Kids

CityKids_banner

Lexo më shumë...

City kids is an initiative of CEF Europe to reach the children in the city.

The movement of people groups into and throughout Europe, especially the mass movements in recent years, means that the nations are no longer an ocean or continent away —they are on our doorsteps and in our neighborhoods! Because of this demographic shift, CEF Europe launched a European-wide initiative called City Kids. There are cities in Europe today where the name of Jesus is almost unknown because no one has ever shared the Gospel of the Lord Jesus Christ.

When the modern missionary movement began at the dawn of the 19th century, only three percent of the world’s population lived in cities. In 100 years this number had risen to 14 percent. As we moved into the new millennium statistics revealed that more than half of the world’s population lived in cities. This trend continues – it is estimated that by 2050, 80 percent of the world’s population will be living in large urban areas. Already, in Europe, more than 70 percent of the population lives in cities. City Kids program will continue as a project in Albania in 2022.

 • “If we are to reach the world of the 21st century then we must reach the cities!”
 • Harvie Conn, former missionary to Korea.

“Get up and go to the great city of Nineveh, and deliver the message I have given you.”   Jonah 3:2

Kampet verore

camp3

Lexo më shumë...

Each summer CEF organizes camps, usually for children who attend GNC. The aim is that children have a fun holiday in a safe and Christian environment, where unsaved children will hear the Gospel and where Christian children will be built up in their faith.

There are all sorts of activities for the children to enjoy including competitions, outings, craft and games, along with Bible time, group quiet times, discussion groups and a missionary story. Volunteers give up their free time or take leave from work to come and help in various aspects of the camp program. It’s a time for them to really get to know the children in their group. Usually our volunteers are trained from the CEF staff and they potentially have also taken the Teaching Children Effectively ™ course from CEF.  There are cases there are daily summer camps organized. They run the same program only the children go home at night and come back again the next morning.

Trajnimet

training

Lexo më shumë...

Teaching Children Effectively (TCE™) Level 1 is designed to offer a fresh approach to evangelizing and teaching children. Based on spiritual and educational principles, the course provides the methods and procedures to lead children to Christ and immediately equips the believer to begin and sustain a ministry where he lives. Student practicums are a vital part of the instructional procedure which makes TCE™ a refreshing way to train Christians in child evangelism.

The course objective is to provide each student with:

 • Increased knowledge about the spiritual needs of children.
 • Effective methods of evangelism.
 • Basic skills for organizing and conducting productive children’s Bible classes.
 • Practical ideas which make learning enjoyable for boys and girl.
 • Instructors

All course instructors specialize in children’s ministry and are trained and certified by CEF.

Course Subjects

 • The Child in the New Testament
 • The Importance of Conversion
 • How to Lead a Child to Christ
 • Encouraging the Newly Converted Child
 • Bible Lesson Preparation and Presentation
 • The Invitation
 • Counseling the Child for Salvation
 • The Neighborhood Outreach
 • The Importance of the Teacher Discipline
 • Visual Communication in Teaching
 • Scripture Memorization
 • Teaching with Music
 • Teaching Children to Pray

Course Prerequisites

To enroll in TCE™ Level 1 you must be:

 • A born-again Christian.
 • At least 19 years of age.
 • Willing to participate in all class activities including practicum sessions.

Seminare

seminar

Lexo më shumë...

Seminare të shkurtra mbahen në qytete të ndryshme të Shqipërisë. Seminaret kanë tema të ndryshme që lidhen me ministrinë e fëmijëve dhe adoleshentëve. Zakonisht ato organizohen në një kishë në një qytet ku do të marrin pjesë mësues dhe vullnetarë. Një seminar i rëndësishëm që mbajmë çdo vit është politika e mbrojtjes së fëmijëve, ku u mësojmë udhëheqësve të kishës se si të mbrojnë veten dhe të tjerët gjatë shërbimit me fëmijët dhe adoleshentët. Child Evangelism Fellowship® është e përkushtuar të praktikojë atë, që i mbron fëmijët nga dëmtimi. Stafi dhe vullnetarët e kësaj organizate pranojnë dhe njohin përgjegjësitë tona për të rritur ndërgjegjësimin për çështjet që shkaktojnë dëme tek fëmijët.

Ngjarje speciale vjetore

Christmas shoebox project volunteers

Lexo më shumë...

Ngjarje të veçanta vjetore janë programet që CEF në Shqipëri zhvillon një herë në vit. Ka të paktën tre ngjarje të rëndësishme të veçanta çdo vit.

   Klubet e Krishtlindjeve

Klubet e Krishtlindjeve janë takime speciale për Krishtlindje që zakonisht mbahen në një kishë lokale, shkollë ose qendra komunitare në qytet. Mijëra fëmijë në Shqipëri dëgjojnë lajmin e mirë të Jezu Krishtit për shkak të klubeve të Krishtlindjeve që mbahen në qytete të ndryshme të Shqipërisë.

 

   Ministria e kutisë së këpucëve për Krishtlindje

Ministria e Këpucëve të Krishtlindjeve është një ministri e veçantë ndërmjet CEF-it të Shqipërisë dhe Team Hope nga Irlanda. Team Hope, CEF në Shqipëri dhe kishat partnere në Shqipëri bashkëpunojnë së bashku për të ndihmuar fëmijët në nevojë. Mbi 25.000 kuti këpucësh u jepen çdo vit fëmijëve në nevojë në zona të ndryshme. Në këtë rast ne ndajmë edhe Lajmin e Mirë dhe dhuratën e vërtetë të Perëndisë dhe dashurinë e Tij me fëmijët. Fëmijët i takojmë në shkolla publike, jetimore, kopshte apo vende të tjera.

Nëse jeni të gatshëm të merrni pjesë si vullnetar ose të krijoni një grup për të shërbyer në këtë projekt vjetor, ju lutemi mos ngurroni të kontaktoni dhe të lidheni me ne.

    Klubet e Pashkëve.

Ngjashëm me klubet e Krishtlindjeve CEF Albania organizon edhe klubet e Pashkëve. Fëmijët në mbarë Shqipërinë kanë mundësinë të dëgjojnë historinë e mrekullueshme të ringjalljes së Krishtit. Shumë fëmijë kanë pyetje dhe shumë prej tyre vijnë te Krishti.


Sfida Rinore

teenagers meeting at QKD

Lexo më shumë...

Shërbesa e Sfidës Rinore CEF ekziston për të ndihmuar të rinjtë të njohin, të jetojnë dhe t'i shërbejnë Jezu Krishtit.

Ne kemi tre synime në Sfidën Rinore:

    Për të ndihmuar të rinjtë që ta njohin Zotin Jezu Krisht si Shpëtimtar.
    Për të inkurajuar të rinjtë e krishterë që të jetojnë për Zotin.
    Për të ofruar mundësi për t'i shërbyer Zotit, veçanërisht mes fëmijëve.

Fëmijët që marrin pjesë në Good News Clubs® dhe kampet verore nga CEF për disa vite me radhë janë shumë të njohur me programet. Shumë shpesh në vitet e tyre të adoleshencës ose rinisë ata do të shprehin dëshirën e tyre për të shërbyer me ne si vullnetarë, sepse ata e kuptojnë nevojën për të ungjillizuar fëmijët ashtu siç u ungjillëzuan. CEF u jep atyre një shans për të shërbyer me fëmijët në disa zona për kampet verore ose Klubet 5-ditore® gjatë shërbesave verore. Ne jo vetëm që u japim mundësinë të bëhen vullnetarë, por zhvillojmë edhe takime javore me ta gjatë gjithë vitit. CEF ka një kurrikulë me libra të Sfidës së Rinisë për grupet e studimit javor. Për të parë librat, kontrolloni dyqanin tonë online.


Wondersurf

Lexo më shumë...

Ne inkurajojmë prindërit dhe të krishterët e tjerë që t'i udhëheqin fëmijët të shfletojnë në një faqe interneti të sigurt dhe argëtuese ku fëmijët do të mësojnë më shumë nga Fjala e Perëndisë në një mënyrë tërheqëse. Wondersurf mirëpret fëmijët në një botë virtuale ku ata mund të mësojnë më shumë për Jezusin dhe dashurinë e Tij dhe të argëtohen në të njëjtën kohë! Në Wondersurf fëmijët mund të bëjnë aventura biblike, të shikojnë video dhe të luajnë lojëra emocionuese! Në faqen e internetit fëmijët do të takojnë Trail Guides të cilët janë të trajnuar, të ekzaminuar të rritur të cilët do t'u përgjigjen pyetjeve tuaja dhe do të luten për ju. Vizitoni www.wondersurf.com

Kursi i Udhëheqjes së Sherbesës së Fëmijëve® dhe Instituti i Sherbesës së Fëmijëve® USA

Lexo më shumë...

Kursi i Udhëheqsis së Shërbeses së Fëmijëve® është një kurs trajnimi intensiv për shërbimin e fëmijëve.

Kursi i Udhëheqsis së Shërbeses së Fëmijëve (CMLC) ofron trajnime të specializuara praktike në ministritë e fëmijëve. Nëse keni një zemër për të arritur fëmijët me Ungjillin dhe për t'i dishepulluar ata ose nëse dëshironi të stërvitni të tjerët në këtë shërbesë, CMLC është pikërisht ajo që kërkoni.

Ju mund ta bëni kursin e plotë në 3 muaj ose në dy segmente nga 6 javë secili, të shpërndara në 2 vjet. Kursi zakonisht mbahet gjatë verës në tre vende në Evropë si Rumania, Irlanda Veriore ose Gjermania.

Për më shumë informacion në lidhje me Kursin e Udhëheqsis së Shërbeses së Fëmijëve ®, ju lutemi, kontaktoni zyrat e CEF Albania dhe ata do t'ju tregojnë më shumë rreth kursit.

Nëse jeni në SHBA, Child Evangelism Fellowship® ofron të njëjtin trajnim nga Instituti i tyre i Shërbeses së Fëmijëve® (CMI). Për më shumë informacion në lidhje me Institutin eShërbeses së Fëmijëve® USA, ju lutemi vizitoni www.cefcmi.com