4 Këshilla si të flisni me fëmijët rreth thashethemeve

Përballja me mosmarrëveshjet ose ndjenjat e lënduara mund të jetë e vështirë. Por a e dini se çfarë mund t’i përkeqësojë konfliktet? Thashethemet. Gjatë konfliktit, është joshëse t’i

Read More

5 hapa për ta bërë kuptimplotë Kohën e Qetë për fëmijët

Kalimi i kohës personale me Perëndinë është po aq i rëndësishëm për fëmijët sa është edhe për ju! Perëndia dëshiron të kalojë kohë me të gjithë fëmijët e

Read More

Si t’i mësoni fëmijët për Ndershmërinë

Nëse duam t’i mësojmë fëmijët për ndershmërinë, ne duhet ta praktikojmë atë vetë përpara se të mund t’ua transferojmë atë fëmijëve tanë. Këtu janë shtatë mënyra praktike për

Read More

5 të Vërteta mbi Faljen për t’ua Mësuar Fëmijëve

Fëmijët kanë kujtesë të shkëlqyer. Ata dinë tekstet e këngëve, mund të citojnë nga filma dhe libra dhe madje mund t’ju kujtojnë gjërat që i kishit harruar plotësisht.

Read More

Si t’i Mësoni Fëmijët rreth Adhurimit

'Dëshironi t'i mësoni fëmijët rreth adhurimit, por nuk dini nga të filloni? Këtu janë 3 hapa të thjeshtë për t'i mësuar fëmijët rreth adhurimit dhe se si ata

Read More

Cili është qëllimi i zemërimit tek fëmijët?

A jeni ndjerë ndonjëherë sikur është e pamundur të ruani paqen mes fëmijëve tuaj? Një minutë gjërat po shkojnë mirë dhe në minutën tjetër ka shpërthyer lufta! Aftësia

Read More

Si t’i mësoni fëmijët për pasojat e dëmshme të medias

Të gjitha llojet e ekraneve dixhitale po shfaqin vlerat e kësaj bote përpara fëmijëve me një ritëm që ndihet i pamundur për t’u vazhduar. Çfarë mund të bëjmë

Read More

Tregime me një qëllim

Fëmijëve u pëlqen të dëgjojnë histori pasi ato i argëtojnë dhe ndezin imagjinatën. Librat e tregimeve biblike janë të shumta, por a po përfitojmë plotësisht nga qëllimi i

Read More

T’u mësojmë fëmijëve të jenë falenderues.

Për çfarë jeni falenderues sot? Zoti na thërret të jemi një popull falenderues. A kanë fëmijët që ndodhen në jetën tuaj zemra falënderimi? T'u mësosh fëmijëve të kultivojnë

Read More

Si t’u mësoni fëmijëve për Zotin, duke përdorur stinën e vjeshtës

Vjeshta më në fund ka ardhur, ose siç duan ta quajnë disa nga miqtë e mi, sezoni i erëzave të kungujve. Vjeshta është një kohë e veçantë e

Read More